Aangepaste levertijd: vandaag besteld, maandag 23 juli verzonden. Excuses voor het ongemak!

Accessoires

17 artikel(en)

per pagina

17 artikel(en)

per pagina

Scheeraccessoires

Er komt veel kijken bij een goede scheerbeurt, want een goede scheerbeurt is niet compleet zonder de juiste accessoires. Denk aan een mooie scheermok of een opschuimbakje voor het opschuimen van je scheerzeep of -creme. Of een kwasthouder voor je scheerkwast zodat je geen last krijgt van schimmel en andere narigheid. Of een scheerriem voor het onderhoud van je open scheermes en om je scheerbeurt goed af te ronden een goede handdoek.

Scheerkom

Om een mooi romig en rijk schuim te creëren is een scheerkom je beste vriend. Het is zeker mogelijk om een schuim direct op je gezicht te creëren, maar je behaald nooit dezelfde kwaliteit. Vaak zit er in een scheerkom een welving waardoor het opschuimen van je scheerzeep of creme erg makkelijk wordt gemaakt. Je begint met een paar druppels water en begint met het opschuimen van je zeep. Omdat je het in een scheermok doet kan je steeds een beetje water toevoegen totdat je schuim de ultieme romigheid heeft bereikt.

Scheerriem

Een essentieel accessoires als je wilt scheren met een open scheermes. Door het scheren raakt het snijvlak van je open scheermes licht vervormd. Deze vervorming herstelt zichzelf grotendeels als je het mes 24 tot 48 uur laat rusten, maar je mes heeft nog wat extra liefde nodig. Om je straight razor weer klaar te maken voor een scheerbeurt maak je gebruik van een scheerriem. Je hangt de scheerriem op aan een haak of een deurklink en houdt deze strak genoeg zodat er weinig (weinig, niet 0) ruimte is voor speling. Je begint altijd met de canvas zijde van de scheerriem, voor het "grove" werk. Haal het mes ongeveer 15 keer per kant over de canvas zijde, waarna je de scheerriem omdraaid en hetzelfde doet aan de lederen zijde. 

Je scheerriem moet goed onderhouden worden en dat kan je doen met de speciale scheerpasta's die hiervoor beschikbaar zijn. Gebruik voor de lederen zijde van je scheerriem altijd de gele scheerpasta en voor de natuurlijke canvas zijde de witte scheerpasta. Een paar druppels scheerpasta is meer dan genoeg en je hoeft niet elke keer scheerpasta toe te voegen aan je scheerriem. 

Spanriem

Waar een scheerriem speciaal is voor het onderhouden van je open scheermes is een spanriem juist voor het scherpen van je scheermes. Als je voelt dat je mes bot begint te worden is het tijd dat je een spanriem gaat gebruiken. Een spanriem heeft altijd twee zijde, een rode of een groene zijde en de bruine zijde. De gekleurde zijde smeer je in met de bijbehorende scheerpasta. Als je een scheermes hebt van koolstof- of zilverstaal is de rode spanriem met de rode scheerpasta voor jou. Wanneer je een mes hebt van roestvast staal is de groene spanriem met de groene scheerpasta voor jou.

Voeg een klein beetje scheerpasta toe op de gekleurde zijde en laat dit even indrogen. Je hoeft niet elke keer pasta toe te voegen, alleen als je geen slijpend geluid meer hoort. Vervolgens haal je het mes ongeveer 10 keer per kant op deze wijze over de spanriem als hoe je hem over je scheerriem haalt. Vervolgens doe je hetzelfde met je scheerriem als je voor elke scheerbeurt doet.

Scheerkwasthouder

Als je klaar bent met je scheerkwast is het aan te raden om deze ondersteboven op te hangen in een kwasthouder. Dit zorgt ervoor dat al het water makkelijk uit de kwast kan, wat schimmel zal voorkomen. Daarnaast is een scheerkwasthouder ook estetisch gezien een goede inverstering voor elke badkamer. Je kunt ervoor kiezen om een kwasthouder van plastic te nemen, welke je makkelijk op kunt plakken aan je spiegel. Of een van onze verchroomde scheerkwasthouders zodat je je scheerkwast echt mooi tentoon kunt stellen.