Aangepaste levertijd: vandaag besteld, maandag 23 juli verzonden. Excuses voor het ongemak!

 

Ouderwets scheren

Er zitten enorm veel voordelen aan het scheren met een klassiek ouderwets scheermes. Het bespaard kosten, het is beter voor je huid en als je het goed onder de knie hebt zal het resultaat ook beter zijn! Dat betekend dus minder last van droge en geïrriteerde huid, maar ook een gladder resultaat. Daarnaast zijn de scheerzepen allemaal parabenen vrij, wat ook veel beter is voor je huid. De scheerkwast waar je het scheerschuim mee aanbrengt helpt bij het verwijderen van dode huidcellen. Klassiek scheren vergt alleen wel wat training en geduld. Hoeveel training hangt weer af van het soort scheermes wat je gebruikt. Zo kan je scheren met een klassiek open scheermes of met een safety razor (veiligheidsscheermes). Ouderwets scheren met een safety razor ook wel krabber scheermes genoemd is een stuk makkelijk te leren dan het scheren met een klassiek open scheermes. Meer over het scheren met een safety razor lees je hier. Een uitgebreide uitleg over het scheren met een klassiek open scheermes of straight razor vind je hier.

Klassiek scheermes

Onder het begrip klassiek scheermes vallen twee soorten scheermessen. Het open scheermes en de Safety razor. Wij bieden op een groot assortiment klassieke scheermessen, voor beginners tot ervaren en zelfs voor de verzamelaars! Het perfecte klassieke scheermes kopen doe je gemakkelijk, veilig en snel online. Je kunt al beginnen met klassiek scheren voor minder dan €50,-. Een klassieke scheermes set heb je voor dat geld al snel compleet met een ouderwets scheermes, een scheerkwast, scheerzeep en verschillende soorten double edge scheermesjes om mee te experimenteren.

Klassiek scheren

Om de ervaring compleet te maken ben je er helaas nog niet met alleen een klassiek scheermes. Je zult de ervaring zoveel aangenamer maken als je ook gebruikt maakt van een scheerkwast en de bijbehorende scheerzepen, cremes en schuimen. Ouderwets scheren is een ervaring op zich en zal je met een heel ander gevoel achter laten dan het nat scheren met een cartridge scheermesje.

  1. Allereerst is het tijd om je gezicht goed nat te maken, wat de baardharen verzacht en klaar maakt voor de scheerbeurt. Je kunt er ook voor kiezen om een pre-shave creme of olie te gebruiken, wat irritaties voorkomt.
  2. Nu is het tijd om je scheerschuim te maken. Dit kan je doen door je scheerkwast nat te maken en deze over de scheerzeep te draaien. Het gebruik van een scheermok is handig, maar niet noodzakelijk. Meer over het maken van je scheerschuim lees je hier.
  3. Tijd om je schuim aan te brengen op je huid. Dit doe je daar de scheerkwast in cirkels over je gezicht te bewegen. Deze beweging in combinatie met de kwast haren zorgen dat het schuim goed onder de baardharen komt, wat voor de perfecte scheerbeurt zal zorgen.
  4. Pak je favoriete ouderwetse scheermes en begin de scheerbeurt.
  5. Spoel je gezicht af met koud water, zodat de poriën zich sluiten en dep het gezicht droog.
  6. Breng eventueel een hydraterende aftershave aan en je bent klaar om de dag perfect geschoren te beginnen.

Het scheren met een klassiek scheermes vergt training en zal ook meer tijd in beslag nemen, maar het gevoel wat het je geeft is ongeëvenaard.