Aangepaste levertijd: vandaag besteld, maandag 23 juli verzonden. Excuses voor het ongemak!

Safety razor

13 artikel(en)

per pagina

13 artikel(en)

per pagina

Safety razor kopen

Je bent op zoek naar een goede safety razor? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Lees je goed in voordat je een scheermes koopt, want je zult er waarschijnlijk jaren mee doen. Op deze pagina vind je alle tips, tricks en feiten die je nodig zult hebben om de juiste safety razor te kopen.

Heb je vragen? Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Scheren met een Safety Razor

Het scheren met een Safety razor, ook wel krabber scheermes genoemd is een ervaring op zich! Het geeft je echt een gevoel van mannelijkheid. Scheren is een onderdeel van dagelijks routine van de meeste heren onder ons. Wij zien het hier als een momentje van de dag die even voor onszelf is.

Een goede scheerbeurt met lauwwarm water, een lekkere scheerschuim of scheerzeep en een prettig scheermes kan je enorm veel energie geven. Het warme water voelt lekker op je huid, de scheerzepen ruiken eigenlijk altijd lekker en dan het heerlijke gladde en baby zachte huidje wat je hebt na het scheren en een lekkere aftershave hebt is fantastisch.

Een safety razor kopen kan overweldigend zijn, er is zoveel keuze en er zitten enorme verschillen in de prijs. Daarom hebben wij zo veel mogelijk handige tips en feiten op een rijtje gezet voor je. Lees dus rustig en als je vragen hebt, dan horen wij het wel!

Voordelen van een Safety razor

Kosten besparen met je safety razor
Om te beginnen met het feit dat het scheren met een safety razor je flink wat geld kan besparen. Je moet wel eerst even door de zure appel heen bijten, want de initiële aankoop van een safety razor kan prijzig zijn. Voor een goede safety razor betaal je voor kwaliteit en dat voel je ook. Een goede safety razor gaat jaren mee.

Nu komen we bij het stukje wat je veel geld zal besparen. De scheermesjes die je in een safety razor stopt kosten vaak minder dan €3,- per setje van 10 mesjes. Vaak kan je je gemakkelijk 5 scheerbeurten doen met 1 mesje.

Beter resultaat

Als je het scheren met een safety razor eenmaal goed onder de knie hebt, dan zal je zien dat het resultaat veel nauwkeuriger is dan het scheren met een cartridge scheermesje. De enige manier waarop je een beter resultaat zult krijgen is door het scheren met een open scheermes.

Verschillende modellen scheermessen

Cartridge scheermessen
De meest gebruikte scheermessen van deze tijd en waarschijnlijk het scheermesje waar jij je ook al jaren mee scheert of mee hebt leren scheren. Deze moderne scheermessen maken scheren een gedachteloze en snelle kwestie. Je kent de scheermessen van merken als Gillette en Wilkinson vast wel. Er zijn echter verschillende systemen voor deze scheermesjes. Zoals Parker en Bolin Webb, dit zijn scheersystemen die geschikt zijn voor de Gillette Mach 3 scheermesjes.

Safety razor met schroefsluiting

Deze scheermessen zijn opgebouwd uit 3 onderdelen. Het handvat, de kop en het afdekplaatje. Dit word bij elkaar gehouden doormiddel van een bout, welke gemakkelijk los en vast is te draaien. Door het beschermplaatje weg te halen kan je het scheermesje makkelijk op de kop leggen. Waarna je de kop en het mesje afdekt met een beschermplaatje en je alles weer vastdraait.

Safety razor met vlindersluiting

Er zijn ook klassieke safety razors voor dubbelzijdige scheermesjes, met een vlindersluiting om het mesje in te leggen. Deze scheermessen worden ook wel “twist to open razors” genoemd. Door aan het handvat te draaien gaat de scheerkop open als een vlinder. Zo kan het scheermesje erg makkelijk en veilig verwisseld worden. Deze safety razor word daarom ook vaak vlindermes genoemd. Door de vlindersluiting is het mes kwetsbaarder dan een safety razor met schroefsluiting, maar bij normaal gebruik zal je er jarenlang plezier aan beleven.

Waar moet je op letten als je een Safety Razor gaat kopen?

Aantal onderdelen

In principe bestaan safety razors altijd uit drie onderdelen. De houder, een basisplaat en de kop. Het scheermesje zit altijd tussen de kop en de basisplaat. Er bestaan safety razors die uit elkaar gedraaid kunnen worden, maar er zijn ook modellen waar alles als een geheel aan elkaar zit. Bij deze modellen kan je de kop vaak openen door te draaien aan de houder.
Qua kwaliteit maakt dit allemaal niet zoveel uit, maar wel in het opzicht van hoeveel tijd je eraan wilt besteden. Het kost natuurlijk meer tijd om een scheermesje te vervangen als je je scheermes eerst uit elkaar moet draaien.

Gewicht

Een zwaarder scheermes betekend niet gelijk dat de kwaliteit beter is. Het gaat hier vooral om je persoonlijke voorkeur. Het is niet aan te raden om het scheermes over je gezicht te trekken. De bedoeling is dat je het scheermes zoveel mogelijk het werk laat doen. Een zwaarder scheermes maakt dit dus makkelijker, maar zo verlies je wel wat controle. Het is dus belangrijk dat je hier de perfecte combinatie van vindt.

Vorm van de kop

Je kunt kiezen uit een platte of een hellende vorm van de kop. Beide zijn ze precies wat de omschrijving zegt. Een hellende kop is voor de wat meer gevorderde scheerder of voor iemand met een dikke baard. De hellende vorm van de kop zorgt voor een agressievere scheerbeurt dan een platte kop. Voor beginners raden wij dan ook aan om een safety razor met platte kop te kopen.

Open of gesloten kam

Het veiligheids gedeelte van de kop van de scheermessen wordt vaak omschreven als kam. Ook hierin heb je variaties, namelijk een open of een gesloten kam. In dit geval raden wij beginners ook een gesloten kam aan. De gesloten kam geeft over het algemeen een zachtere scheerbeurt. Deze variant is geschikt en aan te raden voor mensen met een lichte tot normale baardgroei.

De open kam variant heeft een getande kop en grotere ruimte tussen het scheermesje en de kop. Dat maakt het een perfect scheermes voor de man met een zware baardgroei, echter is het voor sommige gebruikers wat agressief.

Ook bestaan er scheermessen die beide vormen hebben op één scheermes. Dan heb je aan de ene kant een gesloten kam en aan de andere kant een open kam. Wel handig als je hebt besloten je baard te laten staan en het toch geen succes bleek.

Handvat

Er is ook nog keuze in de lengte van het handvat van je scheermes. Over het algemeen is het een kwestie van persoonlijke voorkeur of je kiest voor een Safety Razor met verlengt handvat of niet. Er zit ook nog verschil in de diktes van de handvatten, ook hier geld je persoonlijke voorkeur. Een “normaal” handvat biedt voor de meeste wat meer comfort. Dit heeft te maken met het makkelijker bewegen van een kleiner handvat, zonder dat je het mes steeds moet verpakken.

Een paar leuke feiten

Het nat scheren met open scheermessen en safety razors begint steeds populairder te worden in Nederland. In landen als Italië en Duitsland hebben ze het licht al eerder gezien. De meeste safety razors van goede kwaliteit op de markt zijn van Duitse makelaardij. Producten als scheerschuim, scheerzeep en aftershaves zijn vaak van Italiaanse bodem.

De safety razor gaat terug naar het jaar 1880, waarin het eerste patent op de safety razor werd aangevraagd door Fredrik en Otto Kampfe uit Brooklyn, New York. Dit patent vermelde een single edge mesje dat was bedekt met een beschermende kam.

Een paar jaar later in 1901 vroeg King Camp Gilette zijn patent aan op de double egde scheermesjes. Deze scheermesjes stegen enorm in populariteit doordat het Amerikaanse leger het scheermes als standaard ging gebruiken tijdens WWI.