Scheerkwast

26 artikel(en)

per pagina

26 artikel(en)

per pagina

De rol van een scheerkwast

Waarom een scheerkwast? Een scheerkwast is een belangrijk hulpmiddel voor een prettige en goede scheerbeurt. De scheerkwast helpt je bij het voorbereiden van je scheerbeurt. Niet alleen voor het aanmaken van je scheerschuim, maar ook voor het aanbrengen op de huid. Dankzij de haren van een scheerkwast en de masserende beweging, gaan je haren rechter op staan. Ook zullen de haren het scheerschuim beter absorberen, wat de haren zachter maakt. Dit draagt ook bij aan een scheerbeurt zonder onnodige irritatie van de huid.

Scheerkwast kopen?

Je wilt je gezicht goed voorbereiden op een lekkere scheerbeurt? Klik op de blauwe knop, die brengt je naar al onze scheerkwasten. Meer weten over de verschillende soort scheerkwasten? Blijf dan op deze pagina.

Soorten scheerkwasten

Je vindt bij ons scheerkwasten van verschillende kwaliteiten. Dan hebben we het vooral over de haren van de kwast. Uiteindelijk is het ook een stuk persoonlijke voorkeur, maar over het algemeen geld onderstaande volgorde. Uiteraard zullen wij uitleggen wat de plus en minpunten zijn van elke soort scheerkwast.

 1. Silvertip Dassenhaar

  De Rolls Royce onder de scheerkwasten. De silvertip dassenhaar is het fijnste haarsoort wat je tegen zult komen op een handgemaakte scheerkwast. Je kunt deze kwasten herkenen aan de zilveren kleur aan de punt en de zwarte band door het midden.

 2. Fijndas Dassenhaar

  Ga je toch liever voor een wat stuggere scheerkwast? Dan is de fijndas een goede optie voor je. Deze scheerkwasten zijn ook van hoogwaardige kwaliteit en zullen je huid en haren ook goed voorbereiden op een heerlijke scheerbeurt.

 3. Graudas Dassenhaar

  Gaat je voorkeur toch uit naar een nog wat stuggere versie dan de fijndas haren, dan kom je al snel uit bij een scheerkwast van Graudas dassenhaar. Deze haren zullen gezicht een meer masserend gevoel geven bij het aanbrengen van de scheerschuim. Ook ideaal voor de beginnende gebruiker.

 4. Fibre

  Nu komen we bij de eerste synthetische kwast aan. Deze Fibre scheerkwasten van Muhle zijn een wereldprimeur van hoogwaardige vezels en gelijkwaardig aan echt haar. Ondanks de synthetische natuur van de kwast zijn de haren toch zeer zacht en hebben ze een enorm lange levensduur. Een van de voordelen is dat deze haren een stuk sneller drogen.

 5. Varkenshaar

  De meest stugge scheerkwasten die je kunt krijgen zijn van varkenshaar. Dit resulteert in een heerlijk masserend gevoel als je je scheerschuim aanbrengt. Nadeel is wel dat het aanmaken van scheerschuim lastiger is.

Hoe gebruik je een scheerkwast

 1. Om te beginnen is het zaak dat je je huid goed nat maakt. Het liefst met lekker warm water en als je bereidt bent om echt even goed de tijd te nemen om je nat te scheren. Dan is een natte handdoek op je gezicht voor een minuut of twee een echte aanrader!
 2. Terwijl je met stap 1 bezig bent, laat je de scheerkwast weken in een bakje warm water. Na afronding van stap 1 haal je de scheerkwast uit het water en schudt je het overtollige water uit de kwast. Je kunt je scheerkwast eventueel ook uitknijpen met een handdoek. Let wel op dat je kwast vochtig blijft, want anders krijg je de scheerzeep niet zacht genoeg.
 3. Het belangrijkste voordeel van het aanbrengen van je scheerzeep met een scheerkwast is dat de zeep veel regelmatiger en dichter op je huid kan worden aangebracht. Doordat je huid niet optimaal bedekt is met scheerzeep, zal je een fijnere scheerbeurt hebben. Je zult merken dat je minder last hebt van trekken en irritaties. Ook een prettig voordeel is dat je minder scheerzeep nodig zult hebben.
 4. Was je scheerkwast goed uit en laat hem drogen in je houder. Het is van groot belang dat je scheerkwast de kans krijgt om goed te drogen. Zo behoud je de kwaliteit van je kwast.

Nog meer informatie over het gebruik van een scheerkwast vind je hier!