Aangepaste levertijd: vandaag besteld, maandag 23 juli verzonden. Excuses voor het ongemak!

Scheermes

22 artikel(en)

per pagina

22 artikel(en)

per pagina

Scheermes kopen? Hier wat tips!

Je bent op zoek naar een scheermes, want je bent gek op nat scheren of je wilt beginnen met nat scheren. Maar je weet niet zo goed waar je moet beginnen? Je kent waarschijnlijk de bizar dure cartridge mesjes van merken als Gilette en Wilkinson wel. Deze mesjes staan bekend als producten met de hoogste marge ter wereld! Ja dat lees je goed, de hoogste marge ter wereld.

Gelukkig zijn er meer opties als je nat wilt scheren, maar geen zin hebt om een klein fortuin te investeren in een glad gezicht. Zo kan je kiezen voor scheren met een safety razor of een open scheermes. De her vulbaren scheermesjes voor deze scheermessen kosten vaak niet veel meer dan €2,00 voor een setje van 10. Met zo’n setje van 10 kan je je ongeveer 100x scheren.

Dus het kan een stuk goedkoper, maar blijft het resultaat hetzelfde? Ja, als niet beter! Het kost even tijd voordat je scheren met een open scheermes of een safety razor onder de knie hebt, maar als je het eenmaal doorhebt zal je versteld staan van het resultaat. Je zal ook veel minder last hebben het gevoel dat de mesjes je haren uit je baard trekken.

Open scheermes tips

Scheren met een open scheermes, hoe moet dat en wat zijn de voordelen? Het scheren met een open scheermes vereist enige oefening, maar als je het eenmaal onder de knie hebt zal je versteld staan van het resultaat en het gevoel wat je erbij krijgt. Daarnaast scheelt het scheren met een open scheermes ook nog flink in de portemonnee.

De belangrijkste tip die wij kunnen geven is: Nooit een zagende beweging maken met je open scheermes. Je beweegt altijd van boven naar beneden of beneden naar boven, maar nooit heen en weer. Als je een zagende beweging maakt met je open scheermes krijg je snij wondjes of erger.

Ook het wassen van je gezicht en het goed insmeren met een lekkere scheerzeep zijn van belang. Dit maakt de haren zachter en zal er ook voor zorgen dat ze beter bereikbaar zijn voor het open scheermes, wat weer voor een gladdere scheerbeurt zorgt.

Safety razor of krabber scheermes

Scheren met een safety razor of “krabber” is iets van vroeger? Niets is minder waar! Het scheren met een krabber scheermes is super simpel, goedkoper en levert een beter resultaat dan de standaard cartridge scheermesjes. Toch geeft het model van de safety razor je wel een gevoel van vroeger. Het model is zo simpel en minimalistisch, maar toch enorm efficient.

Een safety razor of een krabber scheermes is iets wat je één keer aanschaft en jaren plezier van zult hebben. Het zijn de dubbel edged mesjes die je elke 5 scheerbeurten vervangt. Deze mesjes vind je vaak al voor minder dan € 2,50 voor 10 stuks. Dat willen wij ze bij Gilette en Wilkinson wel is zien verbeteren.