Aangepaste levertijd: vandaag besteld, maandag 23 juli verzonden. Excuses voor het ongemak!

Scheermesjes

4 artikel(en)

per pagina

4 artikel(en)

per pagina

Scheermesjes kopen?

Na de eerste uitdaging van het uitzoeken van het juiste scheermes voor je nat scheren setup, komt de vraag welk mesje je moet kiezen. Met de toegenomen populariteit van het traditionele nat scheren in de afgelopen jaren zijn er nu veel verschillende merken die single en double-edge scheermesjes aanbieden. De meeste van deze mesjes zijn prima in staat om hun functie te vervullen, het snijden door haar, zijn er toch noemenswaardige verschillen.

Elk persoon heeft een uniek huid- en haartype, waardoor het voor ons lastig is om één soort mesjes aan te bevelen boven de andere. Een scheermesje die voor een comfortabele scheerbeurt zorgt voor een persoon kan weer als ongemakkelijk ervaren worden door iemand anders. Je zou denken dat het scherpste mesje het beste scheermesje moet zijn; echter, niks is minder waar! Een mesje dat te scherp is kan krassen op de huid en een branderig gevoel veroorzaken. Aan de andere kant kan een mesje ook te bot zijn wat ook irritatie kan veroorzaken, door het trekken aan de haren.

Om te bepalen hoe gevoelig je huid is en hoe grof je haar is, is wat trial and error vereist bij het bepalen van welk merk scheermesjes het beste bij jou past. Wij raden je dan ook aan om in kleine aantallen van verschillende merken te bestellen of om een starterskit te kopen met verschillende merken scheermesjes erin. Op die manier kan je goed en voor niet teveel geld onderzoeken welke mesjes het beste bij jou passen.

Hieronder vind je een korte beschrijving van de scheermesjes die je in ons assortiment vind. Deze staan in alfabetische volgorde. Zo heb je als begint scheerder een uitgangspunt om te bepalen welke mesjes het beste bij jou passen. Voor het gemak hebben wij bij elk merk vermeld hoe scherp de mesjes zijn.

scheermesjesscheermesjesscheermesjesscheermesjesscheermesjes = Erg Scherp           scheermesjes = Erg Mild                                                              

Bluebeards Revengescheermesjesscheermesjes

De scheermesjes van the Bluebeards Revenge zijn ontwikkeld in een van de beste herencosmetica laboratoria in Engeland. De mesjes zijn comfortabel om mee te scheren en vergevingsgezind. Dat maakt de mesjes ideaal voor de beginnende nat scheerder en iemand met een lichte tot normale baardgroei. De stainless steel (rvs) scheermesjes gaan zo’n 2-4 scheerbeurten mee.

Derby scheermesjes

Derby scheermesjes zijn een van de meest verkochte scheermesjes wereldwijd. In de jaren heeft het merk een trouwe klantenkring opgebouwd, waar dagelijks tevreden klanten bij komen. De Derby mesjes hebben een gladder snijvlak dan vele andere mesjes en werken goed voor mensen met een gevoelige huid. Hoewel de scheermesjes van Derby erg soepel zijn, zijn ze toch nog een beetje te bot voor mensen met een dichte en grove baardgroei. Derby is ook gelijk een van de goedkoopste merken, waardoor het een zeer aantrekkelijk mesje is voor voordelig scheren. Als je net begint met het traditioneel nat scheren zijn de mesjes van Derby een ideaal uitgangspunt.

Featherscheermesjesscheermesjesscheermesjesscheermesjesscheermesjes

Voor veel mensen die traditioneel nat scheren is er niets te vergelijken met de Feather scheermesjes. Deze mesjes van Japanse makelij zijn de sterkste op de markt van vandaag. Feather scheermesjes staan bekend om het gemakkelijk snijden door de grofste baard types. Omdat de mesjes van Feather zo scherp zijn vinden mensen met een gevoelige huid deze mesjes juist oncomfortabel en erg agressief voor de huid. Als je Feather scheermesjes gebruikt is het belangrijk dat je de huid goed voorbereid op de scheerbeurt. Dit kan met een pre-shave olie en een goede scheerzeep of creme. Hoewel de mesjes dus van hoge kwaliteit zijn, zijn ze wel af te raden voor beginnende scheerders. De mesjes van Feather laten erg weinig ruimte voor een foutje, als je niet gewend bent aan het scheren met een Safety razor. Iets teveel druk of een verkeerde invalshoek en je zit gelijk met een geïrriteerde huid.

Merkurscheermesjesscheermesjes

De scheermesjes van Merkur zijn waarschijnlijk de makkelijkste te vinden mesjes van vandaag. Merkur is de grootste producent op het gebied van traditioneel nat scheren. Het merk vind je daarom ook in vrijwel elke shop waar kwaliteit scheerproducten worden aangeboden. De scheermesjes van Merkur zijn zeer geschikt voor startende nat scheerders met een normale huid en lichte tot middelzware baardgroei. Deze scheermesjes hebben een iets ruwere rand, wat een beetje ongemakkelijk kan aanvoelen voor mensen met een grove en zware baard. Dit kan een beetje “pull” veroorzaken. Over het algemeen zorgen de mesjes van Merkur voor een prettige scheerbeurt.

Shark scheermesjesscheermesjesscheermesjes

Shark scheermesjes zijn mesjes die je niet overal tegen komt, zeker niet in winkels. Toch zijn ze wel goed online te vinden en winnen ze online steeds meer populariteit. De scheermesjes zijn goedkoop en doen hun werk erg goed. De kwaliteit van de Shark mesjes is een beetje inconsequent en het blad slijt sneller als je het vergelijkt met andere merken. Toch blijven deze mesjes een goed algemeen mes voor traditioneel nat scheren. Het zijn goedkope mesjes, alleen moet je ze wat vaker vervangen.

Timorscheermesjesscheermesjesscheermesjesscheermesjes

De Timor double edge scheermesjes van Giesen & Forsthoff zijn scherp, maar toch comfortabel. De mesjes behouden de scherpte voor meerdere scheerbeurten. Dit heeft te maken met het hoogwaardig gecoate roestvrijstaal. De mesjes zijn geschikt voor mannen met een normaal huidtype en lichte tot zwaardere baardgroei. Dankzij de afzonderlijke verpakking in paraffinepapier behouden de mesjes langdurig hun kwaliteit en blijven ze steriel.

Wilkinson Swordscheermesjesscheermesjesscheermesjesscheermesjes

Wilkinson Sword scheermesjes uit Duitsland bieden een uitstekende balans van kwaliteit tot comfort. De mesjes van Wilkinson zijn andere dan vele andere, omdat ze zijn behandeld met chroom, keramiek en polytetrafluorethyleen (PTFE). Deze synthetische polymere coating is bedoeld om wrijving te verminderen en laat het mes soepeler glijden, wat irritaties voorkomt. Hoewel de scheermesjes van Wilkinson niet bij de scherpste mesjes van vandaag horen, zorgt de speciale coating in combinatie met de staalkwaliteit voor een erg consequente en comfortabele scheerbeurt. De mesjes van Wilkinson zijn dan ook zeer geschikt voor de dagelijkse gebruiker, maar ook voor de starter.