Scheerzeep

Artikelen 1 tot 48 van 54 in totaal

per pagina

Artikelen 1 tot 48 van 54 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Scheerzeep kopen?

Scheerzeep is noodzakelijk voor een prettige en gladde scheerbeurt. Met een goede scheerzeep bescherm je je huid tegen razorburn. Om van je scheerzeep een lekker schuim te maken heb je wel even wat training nodig. Het is lastig om de eerste paar keer in te schatten hoeveel scheerzeep je nodig hebt, of hoeveel water je moet gebruiken. Daarnaast is er ook nog de kwestie van hoelang je moet mengen met je scheerkwast totdat je de juiste dichtheid hebt.

Wij raden je dan ook aan om te beginnen met een paar samples van verschillende scheerzepen. Dan kan je eerst een paar keer goed oefenen en er achter komen welke scheerzeep jij het prettigste vindt. Er zitten verschillen in textuur, maar ook in geur. En je hebt ook nog te maken met het feit dat er verschillende kwaliteiten zijn. Denk aan natuurlijke ingrediënten en de verzorgende werking voor je huid.

Scheerkwast

Een scheerkwast is een goede manier om scheerzeep om te zetten in scheerschuim. Om te beginnen maak je je scheerkwast goed en helemaal nat. Knijp het water voorzichtig uit de borstel, maar laat er wel voldoende inzitten. Het is de bedoeling dat de borstel het water goed kan opnemen, wat het maken van het schuim makkelijker maakt.

Bekijk alle scheerkwasten hier!

Scheermok

Een goede scheermok is noodzakelijk om je scheerzeep om te zetten in een lekkere scheerschuim. Er zijn verschillende scheermokken, dus zorg dat je er eentje vindt waar je goed mee overweg kunt. Het is prettig om een scheermok te hebben met een handvat, voor extra stabiliteit.

Bekijk alle scheerkommen hier!

Van scheerzeep naar scheerschuim doe je zo

Voordat we gaan beginnen met scheerzeep omzetten naar scheerschuim is het belangrijk dat je het juiste gereedschap hebt. Om te beginnen raden wij je aan om een goede scheermok te kopen. Een goede en makkelijk hanteerbare scheermok maakt je leven een stuk makkelijker. Bij een goede scheermok hoort ook een scheerkwast. Of je nou een scheerkwast van dassenhaar, varkenshaar of synthetisch haar gebruikt. Info over de verschillende soorten scheerkwasten vind je hier.

En uiteraard is een goede scheerzeep geen overbodige luxe. Je hebt scheerzepen met verschillende kwaliteiten, geuren en textuur. Als je begint met nat scheren is het dan ook aan te raden om te beginnen met een sample pakketje.

  • Stap 1: Je hebt nu het goede materiaal om het perfecte scheerschuim te maken. Het is tijd om je wasbak vol te laten lopen met warm water en je scheerkwast nat te maken. Dompel de borstel volledig onder en geef het water even om in de borstel te trekken. Haal de borstel uit het water en knijp hem zachtjes uit, maar laat wel genoeg water over wat je kunt mengen met het scheerzeep. Dit is dus zo’n moment waarbij je een aantal keer moet testen hoeveel water je uitknijpt.
  • Stap 2: Tijd voor scheerzeep. Doe je scheerzeep in een standaard koffiemok of een speciale scheermok. Steek je scheerkwast nu in de mok en beweeg de kwast snel in cirkels, tot het in een mooi en dicht scheerschuim is geklopt. In het begin zullen er veel grote bubbels ontstaan, dus blijf doorgaan tot de bubbels zijn verdwenen. Het hele proces zal tussen de 30-60 seconden duren.
  • Stap 3: En dan kan je het scheerschuim gaan aanbrengen op je gezicht. Zorg dat je voldoende schuim op de borstel doet en breng het in een cirkelende beweging aan op je gezicht. De dichtheid van het schuim zal vergroten naarmate je het op je gezicht aanbrengt. Het is dus belangrijk dat je goed de tijd neemt om het schuim aan te brengen.
    De scheerzeep zorgt ervoor dat je baardharen overeind gaan staan en lekker zacht worden. Hoe zachter ze zijn, hoe gemakkelijker en prettiger je scheerbeurt zal zijn!