Shavette scheermes

Is dat niet hetzelfde als een open scheermes? Een shavette is in vrij wel alle opzichten hetzelfde als een open scheermes, op een belangrijk onderdeel na. Het scheerblad van een shavette is namelijk verwisselbaar, in tegenstelling tot het scheerblad van een open scheermes. Dit maakt het onderhouden van de scherpte van je scheermes een stuk makkelijker. Bij het gebruik van een open scheermes moet gewerkt worden met een scheerriem en slijpstenen. Een shavette bied je de mogelijkheid om simpelweg te wisselen van mesje als hij bod is.

Shavette kopen?

Een shavette scheermes is perfect voor iemand die wil beginnen met scheren doormiddel van een open scheermes. Deze shavettes zijn vaak wat goedkoper en het scheerblad van een shavette kan je simpelweg vervangen als hij bod wordt. Dankzij dit systeem kan je dus gemakkelijk testen hoe stug jij je scheermes wilt. Er zijn enorm veel verschillende Double Edge-mesjes. Begin met een scheermesje die wat meer meegeeft en tolerant is, zodat je relatief veilig kunt oefenen. Werkt je weg langzaam omhoog naar stuggere scheermesjes en stop bij je perfecte fit.

Scheren met een Shavette

Het scheren met een shavette is net als het scheren met een open scheermes. Je hebt er een stabiele hand en veel oefening voor nodig. Dankzij de optie om je scheerblad te verwisselen in een shavette heb je nu wel de keuze je scheermesjes te kiezen. Er bestaan tientallen verschillende soorten scheermesjes of beter gezegd Double Edge-mesjes. Het ene mesje geeft wat meer mee en de andere is enorm stug. Het voordeel hiervan is dat je relatief goedkoop kunt gaan zoeken naar het scheermesje die jouw persoonlijke voorkeur krijgt.

Scheren met een shavette is gevaarlijk als je niet goed oplet wat je doet. Het is dan ook van het grootste belang dat je voorzichtig je huid benaderd. Ook is het absoluut niet de bedoeling om een zagende beweging te maken met je shavette scheermes.
Beweeg je scheermes altijd van boven naar beneden in korte stroken. Na elke strook spoel je het scheerblad af met lauw water. Dit om te voorkomen dat er haartjes aan het scheerblad blijven zitten.