Aangepaste levertijd: vandaag besteld, maandag 23 juli verzonden. Excuses voor het ongemak!

 

Straight razor

Het straight razor scheermes word nog altijd gezien als het scheermes voor de perfecte scheerbeurt. Hij gaat als het langst mee, maar er is nooit een betere manier gevonden om je te scheren dan met een straight razor. Nu is beter een breed begrip, maar als je het scheren met een open scheermes goed onder de knie hebt, is er geen scheermes die een beter comfort en beter resultaat zal bieden dan een straight razor. Daarnaast is het scheren met zo’n scheermes natuurlijk een ervaring op zich. Het geeft je echt een enorm mannelijk gevoel.

Straight razor kopen

Waar moet je op letten als je een straight razor gaat kopen? Dat verschilt heel erg in welk stadium je bent, ben je beginner, gevorderde of verzamelaar. Hieronder gaan wij vooral de beginner tips geven voor het kopen van hun eerste straight razor.

Breedte van het mes

Als beginner is het aan te raden om een wat minder breed blad te nemen. Dit heeft te maken met de wendbaarheid van je straight razor. Zeker in het begin is het fijn als je het mes goed onder controle hebt, zodat je jezelf niet snijdt. Daarom raden wij je aan om te beginnen met een blad van 5/8 inches. De maten staan altijd aangegeven op de productpagina’s, zodat je zeker weet dat je de goede maat kiest.
Een smaller blad is handig voor reizen, maar neemt wel weer weg van het scheercomfort.

Vorm van de punt

verschillende straight razor bladen

De vorm van de punt is niet puur een stijl kwestie. Een afgeronde punt is wat meer vergevingsgezind op de plekken achter je oren, onder je kin en onder je neus. Daarom raden wij beginners ook aan om altijd te beginnen met een straight razor die een ronde punt heeft.

Hollow of wedge blad

Om dit goed onder woorden te brengen is lastig, dus wij hebben een afbeelding toegevoegd waar je het verschil duidelijk kunt zien. Een hol blad heeft minder gewicht en meer wendbaarheid, wat het dus een makkelijker te controleren mes maakt. Als beginner is een hol mes straight razor dan ook aan te raden. Een wedge kan ook, maar daar zit meer gewicht aan, waardoor deze minder vergevingsgezind zal zijn.