Aangepaste levertijd: vandaag besteld, maandag 23 juli verzonden. Excuses voor het ongemak!

Verzorging

Artikelen 1 tot 48 van 90 in totaal

per pagina

Artikelen 1 tot 48 van 90 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Scheerverzorging

Een goede scheerbeurt begint bij een goede voorbereiding. Je bent er niet met alleen een scheermes en wat scheerschuim. Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen voor een scheerbeurt is je gezicht schoonmaken en de baardharen nat maken. Dit zorgt ervoor dat de baardhaartjes wat zachter worden en rechtop gaan staan, wat het makkelijker maakt voor je scheermes om ze af te scheren. Het schoonmaken van je gezicht zorgt ervoor dat je scheermes nergens blijft hangen en je zonder een trekkend gevoel kan scheren. Vervolgens kan je een scheerolie of een pre-shave creme aanbrengen op je gezicht voor een extra beschermd laagje tussen het mes en je gezicht. Daarnaast bereid een pre-shave je baardharen voor op de scheerbeurt en geeft het een glad oppervlak zodat je mes extra soepel over je huid glijdt. Na het aanbrengen van de pre-shave is het tijd om je scheerzeep of -creme op te schuimen en aan te brengen op je huid. Dit doe je met een goede scheerkwast en in een draaiende beweging. De kwast heeft niet alleen de functie om het schuim te maken maar is ook ideaal voor het aanbrengen van je scheerschuim. Door het aanbrengen met een scheerkwast in een draaiende beweging gaan je baardhaartjes meer omhoog staan, waardoor je gladder kunt scheren. Niet te vergeten dat de kwast een scrubbende werking heeft op je huid, wat dode huidcellen verwijderd en je huid dus gezonder achter laat. Als je de scheerschuim hebt aangebracht en goed gelijk over je huid hebt verdeelt kan je beginnen met scheren. Na het scheren is je huid wel toe aan wat extra voeding en hydratatie. Dit kan je makkelijk doen met een goede aftershave gel of balsem. De meeste aftershaves zitten vol met essentiële oliën die ervoor zorgen dat je huid optimaal gestimuleerd word na je scheerbeurt.

Pre-Shave

Het gebruik van een pre-shave is fantastisch als je een gevoelige huid hebt of graag een gladder oppervlak hebt. Deze cremes of oliën zijn speciaal ontwikkeld om een beschermend laagje tussen je huid en het scheermes te bieden. Daarnaast zitten ze vaak vol met hydraterende en kalmerende ingrediënten, waardoor je huid gezond en energiek aan de scheerbeurt kan beginnen. Naast het beschermende laagje bereid een scheerolie of een pre-shave je baardharen ook voor op de scheerbeurt. Je baardharen worden wat zachter en zullen dus wat minder weerstand bieden tegen je scheermes. Ook gaan je baardharen recht op staan, waardoor je een gladder resultaat zult behalen. Dit verschil is vaak aanzienlijk en zal huidirritaties zoals razorburn of zelfs snijwondjes kunnen voorkomen. 

Scheerzeep

Een goede scheerzeep maakt een wereld van verschil. Als je een scheerzeep goed kunt opschuimen en aanbrengt met een scheerkwast bied het een zacht en glad kussen tussen je scheermes en je huid. Wanneer je een goede scheerzeep of scheercreme gebruikt verzacht het de baardharen. Het haar absorbeert het scheerschuim en word daardoor dik en week, wat het makkelijker maakt om het af te scheren. Het gevolg hiervan is dat je minder druk hoeft te zetten met je mes, waardoor je irritatie voorkomt. Niet te vergeten dat je mesjes langer meegaan omdat ze minder hard hoeven te werken om je haar te snijden.

Dankzij de essentiële oliën en andere verzorgende ingrediënten in onze scheerzepen weet je zeker dat je huid optimaal beschermd wordt tijdens je scheerbeurt. In tegenstelling tot de standaard scheerschuimen die je in de supermarkt kunt krijgen zijn onze scheerzepen 100% natuurlijk en vrij van chemicaliën. Het is natuurlijk niet goed voor je huid als je parabenen of andere houdbaarheid bevoorderende chemicaliën aanbrengt. Niet te vergeten dat je heel lang met een scheerzeep kunt doen, wat het effectief goedkoper maakt dan de supermarkt opties.

Scheerzeep opschuimen: Het goed opschuimen van je scheerzeep vergt wat oefening, maar is niet moeilijk. Je moet ervoor zorgen dat je kwast goed nat is, maar er geen water vanaf druipt. Vervolgens ga je met de kwast over je scheerzeep en ga je de scheerkwast laden, zoals dat zo mooi wordt genoemd. Als je de scheerkwast goed hebt geladen met scheerzeep kan je het opschuimen in een opschuimbakje of direct op je gezicht. In beide gevallen ga je in een draaiende beweging over het oppervlak, totdat er een mooi romig en glad schuim ontstaat. Wees niet bang om af en toe een paar druppels water toe te voegen aan je kwast. De ene scheerzeep kan veel meer water hebben dan de andere scheerzeep, dus het is een kwestie van aftasten. Als je nou perongelijk teveel water hebt toegevoegd aan je scheerzeep kan je heel simpel weer met je kwast over de scheerzeep om weer wat meer te laden.

Scheercreme

Een andere optie voor een scheerzeep is een scheercreme. In onze ervaring zijn scheercremes vaak wat makkelijker in gebruik en zal je sneller een mooi rijk en romig schuim krijgen. Scheercremes van bijvoorbeeld Taylor of Old Bond Street en St. James of London hebben maar een heel klein beetje water nodig om een prachtig schuim te maken. Om van een scheercreme een mooi schuim te maken ga je hetzelfde te werk als met een scheerzeep. Alleen heb je vaak wat minder tijd en wat minder water nodig. Een goede scheercreme is ook heel makkelijk direct op het gezicht op te schuimen, maar als je echt een schuim explosie wilt raden wij je aan om het op te schuimen in een bakje. Binnen een minuut zal je een machtig schuim hebben, wat je hebt verkregen uit een heel klein toefje scheercreme.

Een goede scheercreme of zeep beschermd je ook tegen insnijden. De luchtbellen en het vet in de scheercreme maken je huid gladder, waardoor je beter beschermd bent tegen insnijden. Dit is voor mannen met een oneffen huid onmisbaar, omdat je op deze manier de huid minder zult beschadigen. Je zult ook merken dat je het scheermes beter kunt controleren omdat het mes makkelijker over je huid beweegd. De verzorgende en hydraterende functie van een mooie scheercreme zorgt voor de ideale voorbereiding van je huid. De huid word soepel, waardoor het beter bestand is tegen het mes en irritaties.

Aftershave

Om je scheerbeurt goed af te ronden is het noodzakelijk om je huid te helpen met herstellen. Ondanks de beschermende laag die je scheerzeep of scheercreme biedt blijft een scheermes scherp en dat waardeerd je huid niet. Om je huid te kalmeren, hydrateren en te voeden kan je een aftershave balsem of gel gebruiken. In onze ervaring zijn aftershave gels en balsems vaak een betere optie als de lotions. Een aftershave lotion is altijd erg waterig en er zitten in verhouding weinig tot geen voedende ingrediënten in. Een aftershave zorgt ervoor dat je huid gezond en elastisch blijft, waardoor je de volgende dag weer kunt scheren zonder irritaties of razor burn. Niks zo vervelend als een geïrriteerde huid tijdens het scheren.

Naast de kalmerende en voedende werking van een aftershave heeft het nog een belangrijke werking, namelijk het sluiten en tot rust laten komen van je poriën. Dit voorkomt irritaties en razorburn en zorgt ervoor dat er geen viezigheid in je poriën komt. Sommige aftershaves hebben ook een antibacteriële werking, deze aftershaves hebben wel vaak alcohol als ingrediënt. Dit is op zich geen probleem en heeft zeker zijn voordelen, maar voor mensen met een gevoelige of droge huid is een aftershave met alcohol af te raden. De alcohol droogt je huid namelijk uit en kan een prikkend gevoel geven. 

Dan is er nog de vraag hoe je een aftershave moet aanbrengen. Bij een aftershave balsem of gel is het de bedoeling dat je het goed inmasseert in je huid, maar met een aftershave lotion is het juist niet de bedoeling dat je het inmasseert. In het geval van een lotion is het de bedoeling dat je het op je gezicht dept, zodat de aftershave goed kan intrekken en verdampt op je huid en niet in je handen.